Pocket

 

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Een onafhankelijke bemiddelaar gaat samen met u en de andere partij op zoek naar een oplossing voor een probleem. De oplossing moet voor alle partijen aanvaardbaar zijn.

Mediation in plaats van de rechter

Heeft u een probleem met een persoon of een organisatie waar u samen niet uitkomt? Dan kunt u kiezen voor mediation. Dit is vaak minder ingrijpend dan de stap naar de rechter. Ook kan mediation tijd en geld besparen. Bij mediation werkt u zelf aan een oplossing, maar krijgt u er deskundige hulp bij. Mediation heeft in meer dan de helft van de gevallen een geheel of gedeeltelijk goede afloop.

 

Wat doet een mediator?

De mediator is een specialist in het begeleiden van onderhandelingen. Hij oordeelt niet, maar hij helpt u om een oplossing te vinden. De mediator is onafhankelijk. Beide partijen moeten vertrouwen in hem hebben.

 

what happens nederlands

 

dobbelsteen

Afspraken mediation in overeenkomst

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Partijen moeten samen aan een oplossing willen werken. Iedereen die bij de mediation aanwezig is, moet vertrouwelijk omgaan met de inhoud van de onderhandelingen. De afspraken komen op papier te staan in een overeenkomst.

 

Wat kost mediation?

Tijdens het eerste contact worden er afspraken gemaakt over de kosten en die worden vastgelegd in de mediation overeenkomst.

Deze afspraken kunnen zijn dat de mediation per uur betaald wordt, of er kan een vast bedrag voor de gehele mediation overeen gekomen worden, zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent.

De kosten worden gelijk verdeeld over de partijen, tenzij anders overeen gekomen in de mediation overeenkomst.

U kunt hier contact met mij opnemen voor een offerte of een vraag, ik help u graag verder.

 

Waar werk ik?

Mijn werkgebied is Zeeland, Noord Brabant en Zuid Holland.